Anketa

Jak bys ohodnotil/a knihu?

Pátračka Gilda a Posvátné kosti - Jennifer Allisonová

19.06.2014 12:50

   Gildina zvědavost a otevřenostnovým  zážitkům ji neustále zavádí na fascinující místa. V této knize Gilda zkoumá "nejstarší město" v USA - St. Augustine.

Pátý příběh Gildy Joycové je opět plný tajemna a nadpřirozených jevů. Tentokrát musí vyřešit případ velmi obtížný, protože se jí bezprostředně dotýká...

 

Autorka: Jennifer Allisonová

Ilustrátor: Greg Swearinger

Z anglického originálu Gilda Joyce, Psychic Investigator. The bones of the Holy, vydaného v roce 2012, New York

Vydalo nakladatelství Albatros v  Praze roku 2013

 

    Gildina maminka, paní Joycová, chce jet s kamarádkou na dovolenou. Gildě se to celé nějak nelíbí. Proč si maminka koupila nové krásné plavky, když jí ty staré nevadily? Proč ji nevzala s sebou?

    Když paní Joycová přijede, zdá se být jiná, než byla před odletem. Opálila se a zářila štěstím. Gilda najde u maminky prsten. Podezírá ji z nějakého vztahu, o kterém neví. Ukáže se, že si opravdu našla přítele přes internet. Paní Joycová oznámí, že se bude vdávat. To s Gildě nezamlouvá, Bůh ví, co je ten podivný chlapík jménem Eugene Pook zač!

Maminka naplánuje další dovolenou do města St. Augene, kde Eugene bydlí. Gilda před sebou vidí pána menší postavy, velmi mile vítá maminku polibkem a ji samotnou potřesením ruky. Seznámí se a můžouchystat svatbu. 

    V sousedství vedle velké vily pana Pooka bydlí Dora. Sedí na lavičce a čte si. Bojí se, již dávno tu viděla ducha zemřelé ženy v bílém. Je tu zas... Darla se nemůže hnout leknutím. Celé své dětství nosí sluneční brýle a kouká do mobilu nebo do knih, aby se vyhla kontaktu s duchy. Gilda se s Darlou seznámí a když se dozvídá o paranormálních jevech v okolí, celá září. 

    Kdo je Eugene Pook a co skrývá? Zbaví se Darla pocitu, že ji sledují duchové?   

 

Recenze: Kniha pro čtenáře všeho věku. Takto napínavý děj vymyslí málokterý spisovatel. Jennifer Allisonové se to povedlo u všech jejích knih.Zhodnotím proto 10 body z 10.